28 jun 2011

Mastering a Madrid

  • Dijous 26 de maig:

Són les 11 del matí i estem amb el Ramón, el nostre tècnic de so, fent un esmorzar al Casal de Vila-rodona. Avui marxem a Madrid, on anirem a un estudi de masterització per donar el toc final al nostre disc. Pujem al cotxe i agafem l'AP-2 cap a Saragossa! El Marc no pot venir per motius laborals, i el Jordi Oliver s'unirà amb nosaltres a la nit venint des de Barcelona amb l'AVE.

En dues hores ens plantem a Saragossa i fem parada a la mateixa Plaça del Pilar. Allà trobem 'Els indignats' manyos i estirem les cames buscant un lloc on dinar. Acabem dinant un entrepà de calamars amb maionesa, unes braves i uns musclos a la Mejillonera. Després un bon postre a base de xocolata en una terrasseta.

Seguim el nostre viatge cap a Madrid, amenitzant-lo amb bromes i alguna becaina. Escoltem també el nostre disc, que ha sortit ben calentet de l'estudi del Ramón. A falta d'uns 100km per arribar a Madrid, fem una darrera aturada per estirar les cames i prendre cafè. I ja a pocs quilòmetres de Madrid ens sorprèn una forta tormenta.

Amb una miqueta de retard sobre l'horari previst, arribem a Madrid. Deixem el Xavi prop del pis on va viure en la seva etapa a Madrid i on va deixar bons amics. Aquestos l'acolliran aquests dies. El Ramon, el Raúl i el Jordi Ripoll es dirigeixen a l'hostal. L'hostal era d'una gran qualitat i vam estar-hi molt a gust. Una bona dutxa, ens posem guapos i sortim cap al centre a veure Madrid de nit. Fem un bon sopar acompanyat de converses filosòfiques. Després arriba el Jordi amb l'AVE. L'ha recollit el Xavi i ens unim tots per disfrutar de la nit madrilenya. El Penta, uns dels bars de la "movida madrileña", acaba sent el nostre lloc. La nit s'allarga tot ballant temes de la dècada dels 80.


  • Divendres 27 de maig:

Ens despertem ben aviat amb molta mandra a sobre. La nit anterior quasi fem bingo, i avui es nota el cansament. Esmorzem per la zona, passegem i agafem el cotxe per anar a l'estudi Mastering Mansion, que està a les afores de la ciutat. Arribem a les 3 de la tarda puntuals. Ens rep un personatge pintoresc que ens fa passar a dins d'un xalet. Allà ens rep en Nick, amb una samarreta de South Park i amb cara d'haver-se llevat de la migdiada. Ens ensenya l'estudi. És un edifici annex al xalet que ha fet construir exclusivament per a les funcions d'estudi. Ens comenta que és l'estudi de masterització més gran d'Europa i el segon o tercer del món. Un cop dins, seiem en un còmode sofà de pell i ens acomodem. El Nick ens fa quatre preguntes bàsiques sobre el nostre estil i el so que li volem donar. Ràpidament es posa a fer feina.

El procés de masterització dura aproximadament mitja hora per cançó. Alguns de nosaltres estem tan còmodes que tanquem els ulls per descansar una estona. El Ramón, ben atent, dóna les instruccions oportunes al Nick. Torna a ploure a Madrid. Des de dins l'estudi sentim llamps i veiem la pluja com cau sobre la claraboia que tenim a sobre. En el descans que fem cap a la mitja tarda, sortim fora al jardí on es nota un clima fresc i amb una gratificant olor a terra mullada.

A les 9 acabem amb la feina i, abans de tornar al centre de Madrid, gaudim d'unes exquisites galetes que ens ha comprat el Jordi Oliver en un prestigiós establiment de Madrid proper a la Puerta del Sol. El Jordi sempre té grans detalls! Un cop a Madrid amb la feina feta, passem per l'hostal a dutxar-nos i posar-nos ben macos per la darrera nit que passarem a la ciutat. Per celebrar-ho, decidim fer un bon sopar a un restaurant proper a la Plaza Mayor. Tastem els callos madrilenys, els huevos rotos amb xorisso, un bon entrecot i el vi, que mai pot faltar. Un gran sopar per omplir l'estòmag abans de tornar a la festa madrilenya. Ens dirigim al mateix local que el dia anterior, on vam estar-hi molt a gust. I és que quan les coses van bé, no cal canviar-les!

  • Dissabte 28 de maig:

Ens proposem començar la tornada aviat, per arribar amb temps per preparar-nos per la final de la Lliga de Campions. El Barça pot guanyar la seva 4a Champions si derrota el Manchester United a Wembley. Tot i el cansament acumulat, ens llevem aviat i esmorzem per la zona. No ens entretenim i deixem l'hostal, pugem al cotxe i anem a recollir el Xavi al pis on ha dormit les dues nits. Tot i portar GPS, ens perdem mitja horeta per les rondes de Madrid. Finalment trobem el camí correcte i comencem la tornada.

Ens aturem a dinar i posar gasolina. Uns entrepans, torrades i braves composen l'últim àpat del viatge. Cap a les 6 de la tarda deixem el Ramon a Vila-rodona. Ens despedim amb unes emotives abraçades. El Ramon ha tingut un tracte molt humà i el portem dins el nostre cor. Tot escoltant el resultat final del disc, deixem Vila-rodona per anar tornant cadascú a casa seva. El Barça guanya la final i nosaltres tenim el nostre trofeu particular.

1 comentario: